onsdag den 2. april 2008

Humaniora på bloggen

I al hast lige en forklaring: hvorfor en blog om humanioras fremtid, strategi, formål mv?

For det første er det klart, at humaniora, og måske især humaniora på KU, har en form for identitetskrise. Området og institionen har lav anseelse, og presses af universitetet og af det øvrige samfund. Internt er vi i tvivl om, hvad vi overhovedet vil med vores fag, selvom dette naturligvis ikke er nyt (har stået på i filosofi i 2500 år). Skal vi satse på forskning, på undervisning eller på at være relevante for det omgivende samfund, eller rettere, hvordan skal vi prioritere mellem disse opgaver? Skal der være et fælles Apollo-projekt for humaniora? Skal der være en fælles faglig identitet?

For det andet har mange af de humanistiske fag en længere tradition for faglig selvrefleksion, som alle kan have gavn af at stifte lidt bekendtskab med. Vi har brug for mange-til-mange kommunikation og diskussion om disse sager.

Bloggen er glimrende som et medium til køre en diskussion af den art. Alle fra humaniora, eller med legitime interesser i humaniora på KU, kan at bidrage. Det simpleste er bare at svare på indlæg, men man kan også blive bidragyder.

Der er andre blogs, som mange nok ved, som berører beslægtede emner, f.eks. forskningsfrihed som køres af Claus Emmeche. Pointen er ikke, at denne blog skal gå de andre i bedene. Når vi har diskutere humaniora længe nok, så lukker vi bare her.

Bedste hilsner
Klemens

Ingen kommentarer: